od Jozef » pát črc 13, 2018 2:41 pm
Ja mám Dustera tiež vyše 5 rokov a zatiaľ som so spoľahlivosťou auta spokojný.
Čo sa týka ovládača ventilátora, tak ak je funkčný, ale ventilátor sa netočí, bolo by vhodné skontrolovať ešte aj poistky. Ak by bola vypálená poistka, možno ju stačí len vymeniť, ale ak by sa poistka opäť vypálila, tak potom už treba hľadať príčinu aj vo ventilátore, v ovládači, v kábloch elektroinštalácie a podobne, čo už môže byť náročnejšie a možno bude potrebné navštíviť servis.
Ak sa ventilátor točí, ale vychádza len veľmi slabý prúd vzduchu, tak môže byť príliš upchatý peľový filter, prípadne môže byť problém v ovládači prúdenia vzduchu - napr. povolené lanko, pretože sa mi zdá, že ten ovládač prúdenia vzduchu funguje pri našich starších Dusteroch mechanicky - ovládanie lankami - podobne ako ovládanie bŕzd a prehadzovačiek na bicykloch.
-----------
Dodatočne ešte pozerám na úvodnú otázku a zisťujem, že pri prvom prečítaní som v rýchlosti nezaregistroval novú vetu začínajúcu číslom 4 a bodku za trojkou som v prvom momente považoval za preklep, čím mi vznikla trochu nejasná otázka, ale ponáhľal som sa, tak som sa nad tým príliš nezamýšľal, čiže na základe nepresne pochopenej otázky som odpovedal dosť od veci za čo sa ospravedlňujem, ale nebudem to už asi zmazávať - možno by niečo z toho predsa len mohlo poslúžiť niekomu inému. Našťastie chlapi v nasledujúcich príspevkoch zareagovali úplne presne.
Naposledy upravil
Jozef dne ned črc 15, 2018 1:08 am, celkově upraveno 2
Duster 4WD 1.5 dCi 110 (81kW), 2013/01.
Spotreba podľa natank.litrov od 4,7 L/100km (eko jazda) do 17 L/100km (náročnejší terén), celkový priemer 6,0 L/100km.
Obrázky alternatívneho príslušenstva pre Duster:
https://sites.google.com/site/daciadustersk/