• Reklama

Sandero II spotřeba

* Sandero * Stepway

Sandero II spotřeba

Příspěvekod Majkl » pát led 16, 2015 1:59 pm

Stal jsem se také majitelem tohoto auta. Protože mam verzy 1.2 12V LPG tak nemám palubní pc, zajímala mě spotřeba a tak jsem vyzkoušel aplikaci TORQUE a přišel jsem na zajímavou věc a to, že při brždění motorem to stále ukazuje spotřebu benzinu nebo LPG. Buď je chyba v aplikaci nebo v autě. Prosím někoho z vás kdo má 1.2 16V s pp at se podívá na okamžitou spotřebu při brždění motorem zda to ukazuje nula nebo nějakou spotřebu. Bohuže po dvou dnech se mi už rozsvítila kontrolka motoru :twisted: tak jsem zvědav co mi v servisu řeknou.
Majkl
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát led 16, 2015 1:50 pm
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 0 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: Sandero 2

Reklama

Re: Sandero II spotřeba

Příspěvekod Dave » pát led 16, 2015 3:41 pm

chyba v aplikaci, u mě totéž
Mám zabanovaný nick za vyslovení názoru na adblock na daciaclub.cz. Těžkej udm komplex :-)
Uživatelský avatar
Dave
Psavec
Psavec
 
Příspěvky: 312
Registrován: pon pro 30, 2013 8:28 pm
Bydliště: Praha 9
Poďakoval som: 6 krát
Poďakovali my: 5 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: Logan II Arctica 1.2 LPG

Re: Sandero II spotřeba

Příspěvekod FikusNJ » pát led 16, 2015 4:29 pm

Chyba aplikace, ukazuje 2,0- 2,3 litru/100 km ale měl by ukazovat nulu. Taky ostatní hodnoty aktuální spotřeby mi přijdou dost nereálné. Jako by to bylo právě o ty 2-3 litry více než je je skutečnost. Navíc hodně věcí ani nedokáže zobrazit...
FikusNJ
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 171
Registrován: pát kvě 24, 2013 9:11 am
Poďakoval som: 5 krát
Poďakovali my: 2 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: Dacia Sandero II 1,2 Lpg

Re: Sandero II spotřeba

Příspěvekod sandero » pát led 16, 2015 4:38 pm

Fiat Punto ukazoval nejméně 2 litry. A měření mělo velkou prodlevu. Takže k ničemu. Sandero 1 pro jistotu okamžitou spotřebu neukazuje vůbec.
Uživatelský avatar
sandero
Kecálek
Kecálek
 
Příspěvky: 592
Registrován: sob lis 01, 2014 4:19 pm
Poďakoval som: 2 krát
Poďakovali my: 16 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: Sandero 1,2

Re: Sandero II spotřeba

Příspěvekod MrPedro » pát led 16, 2015 5:24 pm

Majkl píše:... že při brždění motorem to stále ukazuje spotřebu benzinu nebo LPG. ....

Bezi-li ti motor, tak spotreba musi byt vzdy. Otazka je, kolik je rozdil v aplikaci oproti realu.
Obrázek Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
MrPedro
Developer
Developer
 
Příspěvky: 852
Obrázky: 81
Registrován: pát bře 07, 2008 3:05 pm
Bydliště: Teplice
Poďakoval som: 5 krát
Poďakovali my: 7 krát
Blog: Zobrazit blog (12)
Typ auta: 1xLodgy Stepway 2xLogan
Prodejce vozu: Louda UL Renault Vodrážka UL
Oblíbený autoservis: Nevecom Kladno

Re: Sandero II spotřeba

Příspěvekod FikusNJ » pát led 16, 2015 6:11 pm

No mě palubní počítač na meganovi ukazoval nulu...
FikusNJ
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 171
Registrován: pát kvě 24, 2013 9:11 am
Poďakoval som: 5 krát
Poďakovali my: 2 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: Dacia Sandero II 1,2 Lpg

Re: Sandero II spotřeba

Příspěvekod Dave » pát led 16, 2015 7:55 pm

MrPedro píše:
Majkl píše:... že při brždění motorem to stále ukazuje spotřebu benzinu nebo LPG. ....

Bezi-li ti motor, tak spotreba musi byt vzdy. Otazka je, kolik je rozdil v aplikaci oproti realu.

Pokud i nulovou spotřebu bereš jako spotřebu, tak pak ano, jinak je to všude věčně probíráné téma, např. http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008040602.

Jinak k té aplikaci, při jízdě se zařazeným stupňem, když je noha z plynu, otáčky nad 2000, tak aplikace ukazuje spotřebu přesně podle křivky otáček. Je to nesmysl a řešilo se to (bezvýsledně) i na torque fóru.
Mám zabanovaný nick za vyslovení názoru na adblock na daciaclub.cz. Těžkej udm komplex :-)
Uživatelský avatar
Dave
Psavec
Psavec
 
Příspěvky: 312
Registrován: pon pro 30, 2013 8:28 pm
Bydliště: Praha 9
Poďakoval som: 6 krát
Poďakovali my: 5 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: Logan II Arctica 1.2 LPG

Re: Sandero II spotřeba

Příspěvekod Majkl » pát led 16, 2015 10:39 pm

Dave píše:Jinak k té aplikaci, při jízdě se zařazeným stupňem, když je noha z plynu, otáčky nad 2000, tak aplikace ukazuje spotřebu přesně podle křivky otáček. Je to nesmysl a řešilo se to (bezvýsledně) i na torque fóru.

Zkoušel jsem torque v Thalii (stejný motor 1.2 12V) a tam to ukazovalo dobře - brždění motorem -spotřeba 0.
Majkl
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát led 16, 2015 1:50 pm
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 0 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: Sandero 2


Zpět na Dacia SANDERO

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Reklama
cron