• Reklama

Garmin ecoRoute HD sandero 1,4 2010

* Sandero * Stepway

Garmin ecoRoute HD sandero 1,4 2010

Příspěvekod Micka » čtv bře 10, 2011 8:26 am

Zdeavim
Mozna to nekoho bude zajimat, kopil jsem cidlo Garmin ecoRoute HD .
V sanderu funguje bez problemu .pouzivam android.
Stahl jsem si program Garmin Mechanic.
http://www.garmin.cz/aktualne/aktuality ... citac.html
Spotrebu to sice ukazje v kolik ujedu KM na L, ale da se podle toho jet.
Prumerna spotreba 7 l.
Sandero 1,4 LPG 2010
S pozdravem
Ladislav Micka
Micka
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: stř zář 22, 2010 10:07 pm
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 0 krát
Blog: Zobrazit blog (0)

Reklama

Re: Garmin ecoRoute HD sandero 1,4 2010

Příspěvekod PaTER » pát bře 11, 2011 9:11 pm

Micka píše:Zdeavim
Mozna to nekoho bude zajimat, kopil jsem cidlo Garmin ecoRoute HD .
V sanderu funguje bez problemu .pouzivam android.
Stahl jsem si program Garmin Mechanic.
http://www.garmin.cz/aktualne/aktuality ... citac.html
Spotrebu to sice ukazje v kolik ujedu KM na L, ale da se podle toho jet.
Prumerna spotreba 7 l.
Sandero 1,4 LPG 2010
S pozdravem
Ladislav Micka

Na kolik Tě to přišlo? Mám HTC HD2 s Androidem a docela by mě to lákalo...
Kdes kupoval?
Dacia Sandero Arctica 1.2 16V LPG Modrá navy (6/2013), tempomat, Nedia NAV
Obrázek(spotřeba platí pro LPG)
PaTER
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 130
Obrázky: 2
Registrován: ned zář 06, 2009 10:38 pm
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 0 krát
Blog: Zobrazit blog (0)

Příspěvekod Micka » pát bře 11, 2011 9:17 pm

Cidlo ecoroute stalo 2500 a program je zadarmo, staci si ho jen stahnout.
Komunikuje to bez problemu.

S pozdravem
Micka
Micka
Nováček
Nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: stř zář 22, 2010 10:07 pm
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 0 krát
Blog: Zobrazit blog (0)

Příspěvekod MrPedro » čtv bře 17, 2011 10:17 pm

predpokladam, ze Logan ma stejny konektor jako Sandero.
Presto by to stalo za to, odzkouset nazivo.
Snad se najde nekdo pobliz, kdo tento konektor ma k dispozici.
Obrázek Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
MrPedro
Developer
Developer
 
Příspěvky: 855
Obrázky: 81
Registrován: pát bře 07, 2008 3:05 pm
Bydliště: Teplice
Poďakoval som: 5 krát
Poďakovali my: 7 krát
Blog: Zobrazit blog (12)
Typ auta: 1xLodgy Stepway 2xLogan
Prodejce vozu: Louda UL Renault Vodrážka UL
Oblíbený autoservis: Nevecom Kladno

Příspěvekod Hantronix » pát bře 18, 2011 9:13 am

MrPedro píše:predpokladam, ze Logan ma stejny konektor jako Sandero. ...

Logan má stejný konektor.
Zásuvka OBD II (On-Board Diagnostics) je definována normou ISO a je stejná ve všech autech od roku cca 1996 (v USA), v Evropě od r.2000 u benzínů a od r.2003 u dieselů.
Takže by to mělo fungovat na většině novějších aut.
LS Drive 1.4 - modrá Egée
http://www.hantronix.cz/
Uživatelský avatar
Hantronix
Dárce
Dárce
 
Příspěvky: 398
Registrován: pát zář 01, 2006 8:26 pm
Bydliště: Blansko
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 2 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: Logan

Příspěvekod MrPedro » pát bře 18, 2011 7:03 pm

No, ono to neni uplne pravda.
Garmin napr. tvrdi, ze ecoRoute nelze pouzit v zadnem Renaultu.

Kód: Vybrat vše
Incompatible Vehicles

    * 1996 Dodge Intrepid
    * 2000 Ford F350 7.3L Turbo Diesel
    * 2003 Subaru Forester
    * Renault vehicles
Obrázek Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
MrPedro
Developer
Developer
 
Příspěvky: 855
Obrázky: 81
Registrován: pát bře 07, 2008 3:05 pm
Bydliště: Teplice
Poďakoval som: 5 krát
Poďakovali my: 7 krát
Blog: Zobrazit blog (12)
Typ auta: 1xLodgy Stepway 2xLogan
Prodejce vozu: Louda UL Renault Vodrážka UL
Oblíbený autoservis: Nevecom Kladno

Garmin ecoRouteHD

Příspěvekod OK5MJ » sob zář 10, 2011 2:22 pm

Čidlo právě objednávám do svého MCV, podle všeho by to mělo chodit, dají se najít i recenze na Renaultu (na Slovensku) a tady je jedna podrobnější tabulka z Německa:
http://www.garminonline.de/strassennavi ... sliste.php

Podstatné je, že je tam Sandero i Logan od 2001 benzín a 2004 diesel.

Mám Garmin Nüvi 3790LMT přes půl roku a jsem s ní velmi spokojen.
Martin OK5MJ, Logan MCV 1.6 16V Arktica 2010. 7 míst.
Uživatelský avatar
OK5MJ
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob zář 10, 2011 11:47 am
Bydliště: Pardubice
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 1 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: mcv 1.6

Garmin ECO Route

Příspěvekod OK5MJ » úte pro 20, 2011 8:25 pm

Zdravím všechny, co uvažují o tomto "doplňku", čídlo mi v Loganu MCV 1.6 16V funguje - zdá se že na 100%.
Martin OK5MJ, Logan MCV 1.6 16V Arktica 2010. 7 míst.
Uživatelský avatar
OK5MJ
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob zář 10, 2011 11:47 am
Bydliště: Pardubice
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 1 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: mcv 1.6

Re: Garmin ecoRoute HD sandero 1,4 2010

Příspěvekod Marta Ressova » pon led 30, 2012 2:36 pm

Zdravím, dotaz : dá se to čidlo zamontovat i do autíka co nemá palubní počítač? Mám Sandero Ambiance r.v. 2008. :roll:
Tak teď jsem skoukla že to jde i přes mobil to je asi to slovíčko Android že. Přemýšlím o tom, je to dobrá věcička! :?:
Marta Ressova
Psavec
Psavec
 
Příspěvky: 302
Registrován: sob črc 16, 2011 1:15 pm
Bydliště: Milovice- Mladá
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 0 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: sandero

Re: Garmin ecoRoute HD sandero 1,4 2010

Příspěvekod OK5MJ » úte led 31, 2012 12:30 am

Palubní počítač tam být nemusí. Ale spotřebu přímo to neukazuje. Na těch 5 budíků se dá zvolit asi 8 věcí, přesně si to nepamatuju, ale je tam:
Otáčkoměr
Rychloměr (ten je z navigace, motor nikdy neví rychlost jízdy a je mu to jedno)
Teplota chladící kapaliny
Teplota nasávaného vzduchu
Zatížení motoru v %
Úhel otevření škrtící klapky (ručička jezdí, jak se šlape na plyn, protože logan to má mechanickým táhlem)
Napětí elektrické sítě - nabíjení baterie ve Voltech
Tlak nasávaného vzduchy
Předstih ve stupních.

Kliknutím na budík se mu jen ze seznamu zvolí, co má ukazovat. Uprostřed je veliký a v rozích 4 malé.

Jak to počítá spotřebu (moje teorie automechanika):

Z diagnostiky lze vyčíst v milisekundách dobu otevření vstřikovacího ventilu. Čerpadlo paliva vytváří v palivové soustavě konstantní tlak a vstřikovací ventil má kalibrovanou trysku, přes kterou při určitém stálém tlaku proteče přesně stejné množství za jednotku času (třeba za 1 milisekundu) Řídící jednotka podle zatížení motoru a polohy plynového pedálu elektromagnetem otevře ventil na propočítanou dobu - na krátký čas málo benzínu, za delší čas více benzínu. Každá milisekunda otevřeného ventilu navíc přidá víc benzínu do válce. Pak se ventil uzavře, motor provede kompresi a zážech a v tu chvíli už začíná pozici sání další válec, jeho vstřikovací ventil se otevře a vstřikuje do sacího potrubí dalšího válce další benzín - zase přesně spočítanou dobu.

A Garmin čidlo počítá veškerý čas otevření těchto vstřikovacích ventilů a pak, když natankujete, zadáte do navigace, že jste načerpali např. 43,75 litru a navigace to vydělí počtem nasčítaných milisekund a tím ví, kolik kapek benzínu proteče ventilem za tu jednu milisekundu (když třeba za 10 miliónů tam proteklo těch 43,75 litrů a že Vám to stačilo na 560 Km) a tím z toho vyjde ta přesná spotřeba, kterou je to pak schopné určit úplně přesně po každé jízdě. Mohlo by to ukazovat i tu okamžitou, ale to mi Garmin neukazuje, nebo jsem na to ještě nepřišel. Teď v zimě skoro nejezdím a tak jsem zatím s tímhle čidlem ani netankoval a tak nemám ani tu přesnou kalibraci. Ukazuje to bludy kolem 5,5 litru a palubní počítač tam má 8,1 litru. Věřím tomu víc, trasy mám krátké a na střeše velký box na 8 párů lyží (široký přes celou střechu, ale lyžovat jsme byli až teď a je to jen 30 Km).

Ještě toto: Ta kalibrace spotřeby s dotankováním je tam bezpodmínečně nutná, protože díky výrobním tolerancím má každé auto trochu jiný tlak paliva, i trochu jiný průtok přes vstřikovací trysky (i ty otvory v nich nemůžou být úplně stejné) a to nemluvím o rozdílnosti konstrukcí úplně jiných aut. I palubní počítače se dají diagnostikou kalibrovat, kamarád si to přesně sčítal a měřil na své Octavii II a vyšel nám tam koeficient 108, což znamená, že to bylo o 8% průměrné spotřeby blbě - samozřejmě tak blbě, aby to jako vypadalo lepší - a ono to žralo o půl litru víc, ale s tím se moc lidí neobtěžuje počítat, oni věří továrnímu palubnímu počítači, co jim tvrdí, že jedou za 5,8 l, ale kdepak, 10% je "výrobní tolerance" - ale že je teda vždycky mínus a nikdy ne plus, oni si to v automobilkách dokážou ošéfovat hodně přesně. Však chybu tachometru vidí každý jak s navigací, tak u stacionárních radarů - a pak se může chlubit, že mu to jede 180 - houby s octem, sotva 165 že? :D
Martin OK5MJ, Logan MCV 1.6 16V Arktica 2010. 7 míst.
Uživatelský avatar
OK5MJ
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob zář 10, 2011 11:47 am
Bydliště: Pardubice
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 1 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: mcv 1.6

Re: Garmin ecoRoute HD sandero 1,4 2010

Příspěvekod Marta Ressova » stř úno 01, 2012 2:00 pm

Tak to je absolutně vyčerpávající odpověď, děkuji moc. :P
Marta Ressova
Psavec
Psavec
 
Příspěvky: 302
Registrován: sob črc 16, 2011 1:15 pm
Bydliště: Milovice- Mladá
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 0 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: sandero

Re: Garmin ecoRoute HD sandero 1,4 2010

Příspěvekod astrolmág » sob úno 04, 2012 9:53 pm

Zdravím na tomto fo'rujá mám dastra benzín a ecoRoute jsem koupil a mám navigaci.Ta mi ukazuje všecny veličiny výše popisované a okamžitou spotřebu též, ale musíse přepnout do jiného režimu a je to docela masakr když to člověk vidí jak to tam teče.Chce to plynulou jízdu s lehkou nohou.Jinak jsem stím spokojen :D
Duster Ambiance 1.6 16V, 4x2, LPG, glacier,
mlhovky, autorádio , pack modularita,klima,defendlock
majitel od 4.3.2011
Uživatelský avatar
astrolmág
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 129
Registrován: pát srp 06, 2010 6:44 pm
Bydliště: Hr.Kr.
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 1 krát
Blog: Zobrazit blog (0)

Re: Garmin ecoRoute HD sandero 1,4 2010

Příspěvekod OK5MJ » ned úno 05, 2012 2:47 pm

Už jsem na to také přišel! :D Je potřeba zvolit obrazovku Fuel economy (já to mám schválně vše anglicky, tak ani nevím, jak to mají popsané v češtině - třeba hlasové ovládání nehlásí jen vlevo a vpravo, ale řekne to i číslo silnice nebo název ulice - to ale podle anglických pravidel, jako by to četl angličan, takže různě blbě) a na té obrazovce (Fuel economy) je normálně graf se spotřebou a tabulka s náklady a spotřebvanými litry a produkcí uhlíku, a tam se najednou při připojení čidla HD objeví velké kulaté okénko s okamžitou spotřebou. Funguje to výborně a jelikož Logan nemá na palubním počítači okamžitou spotřebu (jenom průměrnou) tak je to velice zajímavý údaj. Paráda!
Martin OK5MJ, Logan MCV 1.6 16V Arktica 2010. 7 míst.
Uživatelský avatar
OK5MJ
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob zář 10, 2011 11:47 am
Bydliště: Pardubice
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 1 krát
Blog: Zobrazit blog (0)
Typ auta: mcv 1.6

Re: Garmin ecoRoute HD sandero 1,4 2010

Příspěvekod astrolmág » ned úno 05, 2012 6:24 pm

Přesně, jak píše Martin.Koupil jsem navigaci protože má 5ti palcový display, mobil asi nebude špatnej , ale malej display i když mám taky androida ale jsem to ještě neporovnal. Jinak vřele doporučuji. :D
Duster Ambiance 1.6 16V, 4x2, LPG, glacier,
mlhovky, autorádio , pack modularita,klima,defendlock
majitel od 4.3.2011
Uživatelský avatar
astrolmág
Uživatel
Uživatel
 
Příspěvky: 129
Registrován: pát srp 06, 2010 6:44 pm
Bydliště: Hr.Kr.
Poďakoval som: 0 krát
Poďakovali my: 1 krát
Blog: Zobrazit blog (0)


Zpět na Dacia SANDERO

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

  • Reklama
cron